Корисні статті

Готуємо хінкалі, детальний опис процесу приготування страви

Приготування хінкалі - це цілий процес, але основні кроки включають в себе:

Підготовка тіста

Приготування фаршу

Ліплення хінкалі

Варіння хінкалі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготовка тіста

Інгредієнти:

  • 500 грамів пшеничної муки
  • 1 склянка води (близько 240 мл)
  • 1 чайна ложка солі

Інструкція:

  1. Почніть з вимірювання всіх інгредієнтів. Використовуйте спеціальні вимірювальні чашки або ваги для точності.
  2. У великій мисці просійте муку за допомогою сита. Це допоможе зробити тісто більш повітряним і легким.
  3. Додайте сіль до просіяної муки. Змішайте, щоб розподілити сіль рівномірно.
  4. Поступово додавайте воду до муки, помалу змішуючи її з мукою. Можливо, вам знадобиться не вся склянка води, так як потрібно досягти консистенції тіста що не прилипає до рук і добре збирається в однорідну масу.
  5. Після того як ви додали достатню кількість води і тісто стало м'яким, витягніть його з миски і переложіть на робочу поверхню.
  6. Розгорніть тісто і активно продовжуйте його міцно масажувати протягом 10-15 хвилин. Це допоможе активувати глютен у муці і зробить тісто більш пружним.
  7. Після того як тісто стане гладким і еластичним, сформуйте його в кулю.
  8. Скатать готовое тесто в шар, накрыть плёнкой и отставить його відпочити на 20 минут в холодильник. Цей крок допоможе покращити консистенцію тіста та зробить його більш підготовленим до розкачування.
  9. Після вистоювання тісто готове. Розкачайте його в тонкі кружечки приблизно 2мм товщини і діаметром відповідно до типу ліплення (ручне або машинне), та ваги (90-130г.). Це все! Тепер ваше тісто для хінкалі готове до використання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приготування фаршу

Начинка для хінкалі може бути досить різноманітною і навіть солодкою, в класичному виконанні це м'ясо яловичини, баранини, свинини або їх комбінація, все індивідуально за смаком.  

Інгредієнти:

  • 500 грамів м'яса (яловичина, баранина, свинина або їх комбінація), рубане на шматочки.
  • 1 середня цибуля, дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані.
  • Сіль та перець за смаком.
  • Свіжа зелень (петрушка, кріп, базилік), нарізана за смаком.
  • Вода для більш сочної консистенції. 
    Інструкція:
    1. М'ясо очистіть від плівок, наріжте невеликими кусочками і мілко поріжте кухонним топориком або ножем для розрубування.
    2. Кинзу та цибулю дрібно наріжте. Додайте до фаршу цибулю, зелень, за смаком м'яту, перець чилі та чорний молотий перець. Посоліть. Додайте воду та змішайте фарш до однорідності.
    3. Підготуйте начинку для хінкалі відповідно до вашого смаку. Ви можете додати інші прянощі або інгредієнти, які вам подобаються.

Ліплення хінкалі

Покладіть достатню кількість фаршу на середину кружечка тіста, затягніть його в середині, створюючи кілька шарів складок, і підмотуйте кінці тіста, щоб сформувати відповідно форму. А краще скористатись напівавтоматичними пристроями виробництва компанії  WDT, такі як km14s або km16s вони значно полегшують процес ліплення і придають максимально симпатичного та правильного виду страві.

Варіння хінкалі

Покладіть хінкалі у великий каструлю з окропом і варіть протягом приблизно 15-20 хвилин, або доки вони не стануть плавати на поверхні.

Насолоджуйтеся приготуванням та смаком цих смачних страв!