Готуємо хінкалі, детальний опис процесу приготування страви
Приготування хінкалі - це цілий процес, але основні кроки включають в себе:
Підготовка тіста
Приготування фаршу
Ліплення хінкалі
Варіння хінкалі
Підготовка тіста
Інгредієнти:
- 500 грамів пшеничної муки
- 1 склянка води (близько 240 мл)
- 1 чайна ложка солі
Інструкція:
- Почніть з вимірювання всіх інгредієнтів. Використовуйте спеціальні вимірювальні чашки або ваги для точності.
- У великій мисці просійте муку за допомогою сита. Це допоможе зробити тісто більш повітряним і легким.
- Додайте сіль до просіяної муки. Змішайте, щоб розподілити сіль рівномірно.
- Поступово додавайте воду до муки, помалу змішуючи її з мукою. Можливо, вам знадобиться не вся склянка води, так як потрібно досягти консистенції тіста що не прилипає до рук і добре збирається в однорідну масу.
- Після того як ви додали достатню кількість води і тісто стало м'яким, витягніть його з миски і переложіть на робочу поверхню.
- Розгорніть тісто і активно продовжуйте його міцно масажувати протягом 10-15 хвилин. Це допоможе активувати глютен у муці і зробить тісто більш пружним.
- Після того як тісто стане гладким і еластичним, сформуйте його в кулю.
- Скатать готовое тесто в шар, накрыть плёнкой и отставить його відпочити на 20 минут в холодильник. Цей крок допоможе покращити консистенцію тіста та зробить його більш підготовленим до розкачування.
- Після вистоювання тісто готове. Розкачайте його в тонкі кружечки приблизно 2мм товщини і діаметром відповідно до типу ліплення (ручне або машинне), та ваги (90-130г.). Це все! Тепер ваше тісто для хінкалі готове до використання.
Приготування фаршу
Начинка для хінкалі може бути досить різноманітною і навіть солодкою, в класичному виконанні це м'ясо яловичини, баранини, свинини або їх комбінація, все індивідуально за смаком.
Інгредієнти:
- 500 грамів м'яса (яловичина, баранина, свинина або їх комбінація), рубане на шматочки.
- 1 середня цибуля, дрібно нарізана
- 2 зубчики часнику, дрібно нарізані.
- Сіль та перець за смаком.
- Свіжа зелень (петрушка, кріп, базилік), нарізана за смаком.
- Вода для більш сочної консистенції.
Інструкція:- М'ясо очистіть від плівок, наріжте невеликими кусочками і мілко поріжте кухонним топориком або ножем для розрубування.
- Кинзу та цибулю дрібно наріжте. Додайте до фаршу цибулю, зелень, за смаком м'яту, перець чилі та чорний молотий перець. Посоліть. Додайте воду та змішайте фарш до однорідності.
- Підготуйте начинку для хінкалі відповідно до вашого смаку. Ви можете додати інші прянощі або інгредієнти, які вам подобаються.
Ліплення хінкалі
Покладіть достатню кількість фаршу на середину кружечка тіста, затягніть його в середині, створюючи кілька шарів складок, і підмотуйте кінці тіста, щоб сформувати відповідно форму. А краще скористатись напівавтоматичними пристроями виробництва компанії WDT, такі як km14s або km16s вони значно полегшують процес ліплення і придають максимально симпатичного та правильного виду страві.
Варіння хінкалі
Покладіть хінкалі у великий каструлю з окропом і варіть протягом приблизно 15-20 хвилин, або доки вони не стануть плавати на поверхні.
Насолоджуйтеся приготуванням та смаком цих смачних страв!